• Dit kalenderjaar viert SV Zwolle het 95-jarig bestaan. Op 6 juni 1926 om precies te zijn, zag voorloper SWIFT het licht. In 1930 werd de naam gewijzigd in R.K.S.C. Zwolle en vanaf 22 april 1969 spelen we in de kenmerkende #wittebroekgeletrui onder de naam SV Zwolle. De komende maanden gaan we aandacht besteden aan dit jubileum, en dat doen we vooral dankzij het archief van Rinie Oude Geerdink. We zijn bezig om een deel van zijn archief te digitaliseren. Met regelmaat zullen we op onze socialemediakanalen van de club het één en ander plaatsen. Heeft u zelf nog oude foto's of oude programmaboekjes (of kent u iemand die dat heeft), neem dan contact op met Rinie. Zijn telefoonnummer is: 038 – 4543771. Volg ons tijdens het jubileumjaar:

• Facebook: @SvZwolle
    • Twitter: @svzwollevoetbal
    • Instagram: SV Zwolle

Vind ons via de hashtags: #wittebroekgeletrui #svzwolle95jaar

Aflevering 1

Dit is een foto uit 1937/1938, het seizoen waarin RKSC Zwolle uitkomt in de ICVB Tweede klasse B (Oost I). Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen OSV (Onderwijzers Sport Vereniging) uit Enschede, poseert de selectie op de Grote Markt. RKSC Zwolle speelt in 1937/1938 in een competitie met acht clubs. Naast RKSC Zwolle zelf en dus OSV, doen ook De Zweef (Nijverdal), BWO (Hengelo), Longa (Lichtenvoorde), PH (Almelo), Denekamp en Grol mee. #wittebroekgeletrui #svzwolle95jaar Jubileum aflevering 1

Aflevering 2

Een foto uit 1931/1932, het seizoen dat RKSC Zwolle bovenaan eindigt in IVCB 1E. Voorafgaand aan  het duel met concurrent PH, gaat de selectie op de foto. Lachende gezichten op de Blijmarkt, voor het pand van Kantoorboekwinkel/Drukkerij H. (Herman) Tulp op nummer 04-10. Concurrent PH Almelo neemt, ondanks twee goals van Jenner en eentje van Van Putten, even later de punten mee naar Almelo: het wordt 3-4. Maar dat mag de pret niet drukken: want dit mooie stel wordt kampioen!

95 jaar historie

Aflevering 3

Naast veel hoogtepunten, heeft RKSC Zwolle zoals zoveel clubs ook dieptepunten gekend. Eentje daarvan was toch wel het seizoen 1940/1941, want de club degradeerde naar de Vierde klasse. Na in de reguliere competitie als laatste te zijn geëindigd, gingen ook de beide beslissingsduels tegen EBON, inmiddels ter ziele, verloren. EBON was een club uit het Noordenbergkwartier in Deventer en stond voor: Eendracht Blijft Onze Naam. Voorafgaand aan het uitduel poseert het elftal van RKSC Zwolle hier in mei 1941 op de Brink in Deventer.

95 jaar historie 1