• In Stadshagen trad de JO12-2 aan tegen de leeftijdsgenoten van CSV'28. Er was voorzichtig optimisme, want tegenover 2 overwinningen van onze kant konden de jongens van CSV 2 verliespartijen noteren.

    Van onderschatting was geen sprake, maar SV Zwolle was wel de duidelijk betere ploeg. Dat resulteerde in een 1-0 voorsprong door super-sub Jan , toen de 1-1 viel was het weer de beurt aan onze jongens en meisje. Door goed samenspel en een prachtig één-tweetje tussen Sade en Thijs wist Sade knap te scoren. Nog voor het einde van het 1ste kwart scoorde Sade ook de 3-1. In het 2de kwart werden genoeg kansen gecreëerd, maar de bal vloog regelmatig net over het doel of er naast. Ook stond de keeper van CSV succes in de weg, anders was de voorsprong bij rust een stuk groter geweest.

    In de 2de helft ging de bal geen één keer over het doel van CSV anders zou deze over de heg op de weg belanden. Dat zou een stuk (om)lopen betekenen voor de ballenhaler. In plaats van over te schieten werd er meer tussen de palen geschoten. Er werd niet met het hoofd gescoord wat een zakje chips betekende voor het hele team. Het was wederom Jan de na knap werk de score wist op te schroeven: 4-1. Daarna na weer mooi samen- en overspelen werd via de zijkant Thijs bereikt, die daar knap vrij liep. Zijn voorzet werd super knap middels een volley door Kees in het doel gejaagd. Dit was echt een wereldgoal, zo strak en geplaatst de voorzet en de afronding magistraal! 5-1.

    Daarna voordat het 3de kwart om was, was het weer de beurt aan super-sub Jan. Na een prachtige solo rondde hij het van dichtbij knap af. Zo was de stand inmiddels dus 6-1 en was er geen vuiltje aan de lucht. In het laatste kwart bleef sv Zwolle de druk er goed op houden. Soms leek de opponent zelfs wat gefrustreerd. Dat kon het ritme van de JO12-2 niet onderbreken. Jan speelde zich vrij aan de zijkant, met twee verdedigers voor zich wist hij de bal toch voor te krijgen waar Owen de bal achter de keeper en over de doellijn wist te krijgen. Even later knalde Thijs de bal nog op de lat. Het doel trilde nog na toen Sade de eindstand op 8-1 voor de geel-witten zette. 3 x Sade en 3 x Jan, 1 x Owen en 1 x Kees, een mooie productie.

    Het leek even dat we met 3 overwinningen niet bovenaan zouden staan, maar niets bleek minder waar! De Noord Veluwe Boys (NVB) gingen thuis onderuit tegen Dieze-West (deze uitslag was op voetbal.nl eerst andersom). Dat betekent dat sv Zwolle JO12-2 met nog 2 wedstrijden te gaan 3 punten voorsprong heeft op de concurrent uit Hattemerbroek NVB. Deze boys komen zaterdag aanstaande naar sportpark Marslanden voor de topper tegen onze jongens en meisje. Naast de 3 punten hebben wij een plus doelpunten saldo van +20 tegen +10 van NVB. In de laatste ronde is dan nog de uitwedstrijd tegen Go Ahead K. JO12-2 gaat voor de 1ste plek in deze poule van 6, met een overwinning zaterdag a.s. moet dit helemaal goed gaan komen.