• Harjan Jansen is de nieuwe hoofd jeugdopleiding van SV Zwolle. De oud-speler is daarmee terug gekeerd op het oude nest. Een kennismaking:
  Wat is de inhoud van je functie?
  Als HO hou ik mij vooral bezig met de voetbal(technische) ontwikkeling binnen SV Zwolle. Hierbij is het uitgangspunt dat iedere speler/speelster zich met plezier, in een veilige omgeving moet kunnen ontwikkelen, zoveel mogelijk op hun eigen niveau.
  Om dit te kunnen bereiken zullen we binnen de club aandacht gaan besteden aan een stuk beleid, om iedereen handvatten te geven waar de club uiteindelijk naar toe wil. Verder zal trainings methodiek en van de aandachtspunten zijn. In de praktijk houdt dit in dat ik ook op het veld trainers zal ondersteunen en helpen bij het uitvoeren van hun trainingen. En als 3e speerpunt is opleiding een van mijn kerntaken. Ik wil trainers/coaches ook verder ontwikkelen en hiervoor zullen we een aantal workshops en opleidingen gaan ontwikkelen om het zo ook leuker en gemakkelijker te maken voor onze trainers/coaches. Dit zal ook in samenwerking met externe partijen gebeuren zoals de KNVB.
  Hoe ziet een week op de club er uit voor jullie?
  Voor mij is het op dit moment nog een beetje aftasten en vooral de mensen achter sv Zwolle leren kennen, maar de bedoeling is dat ik straks wekelijks op de club te vinden ben en hierbij vooral op het veld aanwezig ben. Door de weeks zal ik mij vooral richten op de trainingen en zal ook een aantal keren een voorbeeld training gaan verzorgen. En op de zaterdagen zal ik ook vaak op de velden van sv Zwolle aanwezig zijn en dan ben ik ook aanspreekbaar voor iedereen.
  Harjan, hoe kijk je terug op je eerste maand terug bij SV Zwolle?
  Mijn eerste maand is voorbij gevlogen en ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen waarvoor mijn dank. Wat ik vooral geconstateerd heb is dat sv Zwolle weer leeft en dat doet met veel enthousiaste vrijwilligers die zich dagelijks beschikbaar stellen voor de club. Ook in de gesprekken die ik tot nu toe heb gehad merk ik dat iedereen open staat om met sv Zwolle de volgende stap te maken en daar graag zijn of haar steentje aan bij wil dragen zonder uit het oog te verliezen waar sv Zwolle voor staat. Ook het niveau van de jeugd en de trainers staat er goed voor en ik wil graag hieraan mee werken om dit verder door te ontwikkelen.
  De meidenafdeling groeit, hoe kijken jullie tegen het meidenvoetbal aan?
  Ja de groei in het meidenvoetbal is een blijvende ontwikkeling en zal de aankomende jaren ook nog flink door gaan. Ik vind het leuk om te zien hoe de meiden enthousiast op het veld staan en dat nieuwe meiden zeer welkom zijn en probleemloos ingepast worden binnen de teams. Ik hoop daarom dat er ook nog heel veel meiden de stap naar sv Zwolle gaan maken. Ook hierin ligt voor mij een taak om de ontwikkeling van deze speelsters en hun trainers te begeleiden. Ik heb hier wel ideeën bij en dit zal ik eerst bespreken met de betrokken personen want uiteindelijk moet iedereen er achter staan en samen er voor zorgen dat het meidenvoetbal bij sv Zwolle een begrip wordt in Zwolle.
  Wat staat er de komende maanden allemaal te gebeuren?
  Zoals elk jaar rond deze tijd zijn we druk bezig met de indelingen voor volgend seizoen. Dit gebeurt allemaal in overleg met de coördinatoren en trainers/leiders, waarbij ik mee kijk en gelukkig kan terugvallen op de coördinatoren die hun jaarlagen goed in beeld hebben. Toch heeft dit ook zijn uitdagingen bij een kleinere vereniging als sv Zwolle. Verder ben ik bezig met het ontwikkelen van 2 workshops voor de trainers waarbij ik voor de zomerstop deze wil hebben gedaan. Bij deze wil ik ook ouders, die interesse hebben om training te geven, hiervoor uitnodigen om aan deze workshops deel te nemen. Ook zal de implementatie van spelprincipes bij sv Zwolle de aankomende maanden gaan plaatsvinden waarbij parallel aan de workshops en spelprincipes het nieuwe beleid wordt gevormd, mede op basis van de feedback vanuit de trainers en de workshops. Ook zal ik met alle huidige trainers gaan praten over volgend seizoen, wat hun wensen zijn en of ze behouden willen en kunnen blijven voor sv Zwolle.